Blog

Áldatlan állapot

Van, akinek szinte az elhatározással egy időben sikerül teherbe esnie. Van, akinek kimarad az elhatározás, és csak a kész ténnyel szembesül, hogy az a pici élet úton van. És bizony olyan is van, akinek ennél jóval rögösebb út jutott. Várakozás, reménykedés, csalódás… Ismerjétek meg Tímeáék történetét.

Tavaly február elején egy év várakozás után, legnagyobb meglepetésünkre két csíkot mutatott a terhességi teszt. Életünk egyik legboldogabb napja volt férjemmel. A következő napi ultrahang megerősítette örömünket. Ahogy teltek a hetek, úgy egyre inkább valóságnak tűnt, hogy beteljesült az álmunk. Ezt az örömteli időszakot egy mondattal zúzta szét a 10. heti kontroll vizsgálaton orvosunk: “Úgy néz ki, mégsem jön ez a baba.” Egy szemvillanás alatt áldottból, áldatlan állapotba zuhantunk.

AMP_1030

Talán többeteknek ismerős lehet történetünk folytatása, összeomlás, kórház, műtét, hazatérés, üresség, düh, harag, csalódottság, kilátástalanság és a megválaszolhatatlan kérdés, miért pont velünk történik mindez?

Áldatlan állapot blogunkat a történtek után indítottuk el, melyet hosszas gondolkozás előzött meg. Nem szerettük volna titokban tartani csalódottságunkat, de nagyon fájó volt szóban elmesélni bárkinek is. Ekkor döntöttünk úgy, hogy inkább leírjuk, mit is éltünk át, így többet nem kell a „Mikor jön a baba?” kérdéssel szembenéznünk. Megszámolhatatlan pozitív visszajelzést kaptunk, sokan mesélték el hasonló történetüket, amikről nem is tudtunk.

44502083_333480583876678_6328776564267810816_n

Hiánypótló oldalunkkal szeretnénk felhívni a figyelmet – a még ma is tabunak számító – meddőségre és a teherbeesés nehézségeire. Célunk, hogy mindezt a lehetőségekhez képest érdekesen és pozitívan tegyük, ahogy amúgy is feldolgozzuk a minket ért sérelmeket.

Manapság egyre több a fiatalok körében is a hosszabb ideje babára váró, vágyó pár. Nem lehet egyszerű a másik oldalon se lenni, amikor nem tudja az ember, miként segítse rokonait vagy barátait egy ilyen helyzetben. Blogunk kapcsán sok új történetet ismertünk meg. Azt tapasztaltuk, hogy mindenki máshogy reagál a nehézségekre. Valaki közeli ismerőseivel is csak alig és félve osztja meg történetét, valaki titkolja a családja elől is, valaki viszont felvállalja. Egy viszont úgy hiszem, közös ezekben a nőkben, bennünk, rosszul viseljük a váratlan „kisbabánk lesz” bejelentéseket. Szerintem barátként, ismerősként érdemes beavatni a jelenleg áldatlan állapotban lévő párokat abba, ha hamarosan babát szeretnénk. Így a gyermekáldás közlése egyik félnek sem kellemetlen, és őszintén meg lehet élni ennek örömeit közösen.


Méri-Molnár Tímea
www.aldatlanallapot.hu
Facebook
Instagram

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s