Blog

Az én utam

Amióta az eszemet tudom közgazdásznak készültem. Még azt sem tudtam mit jelent, de a szüleimmel közöltem, hogy “Én bank igazgató leszek”. Az ugyan nem lettem, de egész a mesterképzésig jutottam a gazdasági vonalon. A kislányom születése előtt kontrollerként dolgoztam különböző multinacionális cégeknél.

Szerettem, élveztem, sokat tanultam belőle, nem csak szakmailag, de emberileg is. Alapvetően biztonsági játékos vagyok, így, ha megtaláltam valahol a helyemet, nem kerestem másik munkahelyet. Nem voltam sosem törtető típus, nem is vagyok rá alkalmas. Egy ideig minden cégnél nagyon motivált voltam, azonban, ahogy telt az idő ez a lendület alábbhagyott. A munkámat rendben elvégeztem, jó visszajelzéseket is kaptam, de nem volt meg a plusz “tűz”. Egy helyen sem tudtam igazán kiteljesedni. Persze, ezt nem is mindenkinek kell, azonban ott motoszkált bennem az érzés, hogy biztosan van valami, amiben lehetek egyszerre jó, és érezhetem azt is, hogy ez az, ez igazán én vagyok.

Az oka annak, hogy végül úgy döntöttem keresem az utamat szakmai téren is, az, hogy megszületett a kislányom. Úgy éreztem eljött az idő, hogy váltsak, a családomért, és magamért. Már a gyermekvállalás előtt is foglalkoztatott a kérdés, de akkor még csak olyan szempontból, hogy milyen pozíció volna az, ahol kiszámíthatóbb a munkaidő (kontrollereknél ez felejtős…).

Elindult a kattogás. Mit szeretek igazán? Mi érdekel? Emberekkel foglalkozni, segíteni, beszélgetni, érdekel a pszichológia, a lélek rejtelmei. Érdekel például, hogy bizonyos nehézségek mögött, milyen lelki okok állhatnak (pl. tanulási nehézség, pánikbetegség). Kimondom na (leírom), hogy szerintem van is hozzá érzékem. Hiszek a megérzésekben, és abban, hogy mindennek oka van. Hiszem, hogy most igazán én, én lehetek majd ebben, és saját tapasztalataimmal hozzá tudok tenni majd más emberek boldogságához.

Sok időt és energiát fektetek bele évek óta, hogy fejlesszem önmagam. Az önismeretemet, hogy felfedjem azokat a dolgokat, amelyek által össze tudom rakni a kirakós többi részét, hogy ki vagyok igazán, “honnan” jöttem, miért vagyok az, aki, mi minden teher van, amit le kell tennem (legyen az saját, vagy magammal cipelt). Hogyan tanuljak meg kezelni dolgokat, amiket eddig nem tudtam, hogyan legyek magabiztos, önazonos, boldog, jó édesanya, jó feleség, kiegyensúlyozott ember és nő. Ez is egy fontos terület nálam, hogyan éljem meg a nőiességemet. Nem, ez nem mindenkinek megy könnyen. Nekem sem. Rengeteget tanultam az utóbbi években önmagamról, és folytatom is az utamat.

Úgy érzem, most érik be ennek a gyümölcse, hogy eljussak odáig, én is segítsek másoknak. Letenni a terheket, megtalálni elveszett, vagy még nem ismert önmagukat, megtalálni az életük kérdéseiben a válaszokat. Imádnám! Motivált vagyok, és ha arra gondolok, hogy ezzel fogok foglalkozni most azonnal kezdeném!

Közel áll hozzám a spiritualitás, éppen ezért a kineziológia irányába indultam el. Korábban is tanultam már néhány módszert, amelyekkel másokon segíthetek. Ezeket szeretném kiegészíteni. Itt még nem fogok megállni, más terveim is vannak. Ahogy elmélyedek benne, egyre több ötletem van, hogy mi mindent tanulnék még szívesen, és mi mindenre használnám majd tudásomat, segítőszándékomat. Szívesen foglalkoznék gyermekekkel, édesanyákkal, vagy a családot érintő bármilyen területtel.

És, hogy miért éppen most? Most jutottam el odáig, hogy bele merjek vágni, mert hiszek magamban, hogy ez az én utam, hogy másoknak segítsek. Édesanyaként olyan új dolgokat tapasztalhatok meg, amelyek szintén az önismeretemet mélyítik. Vallom, hogy csak akkor tudok segíteni, ha én rendben vagyok. Fontos alap a jó önismeret. Úgy érzem, hogy végre megvalósíthatom azt, amit valahol mindig is éreztem magamban: embereknek segíteni. Feltölt és lelkesít, hogyha ezt meg tudom valósítani, akkor olyan dologgal foglalkozhatom, amit szeretek, amiben jó vagyok. Remélem sokaknak tudok majd segíteni abban, hogy boldogok legyenek!

Merj önmagad lenni!

Képek forrása: http://www.pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s