Blog

Csak abban lehetsz igazán jó, ami teljes mértékben Te vagy!

Egy nagy adag bátorság és még nagyobb adag önbizalom. Erre volt „csupán” szükségem, hogy kisgyerekes anyukaként belekezdjek valami teljesen újba. Valamibe, amit még sosem csináltam, de mégis maximálisan én vagyok. Nagyon furcsa kettősség ez, amivel az ember nehezen tud bármit is kezdeni. Sodor magával az érzés, hogy végre megmutathatod, mi is rejtőzik benned valójában, közben pedig visszatart a realitás és az észérvek. Mivel hiszem, hogy csak abban lehetsz igazán jó, ami teljes mértékben Te vagy, ezért vettem egy mély levegőt, és fejest ugrottam. Így jött létre a Bobó – art for kids, egy vállalkozás, ami a gyerekek mesevilágának ábrázolására épül.

szellőlány
“Szellőlány”

Két nagy szenvedélyem, az írás és a rajz mindig is részei voltak az életemnek, hol kisebb hol nagyobb mértékben. Gyakran elsodródtam tőlük, de végül valahogy mindig visszataláltam. Szombathelyen végeztem magyar szakos bölcsészként, utána pedig az alkalmazott nyelvészet mesterszakot választottam Veszprémben. Mindkettőt imádtam. Rengeteget köszönhetek nekik: szemléletmódokat, barátságokat, tapasztalatokat, sőt, a Pannon Egyetemnek a munkahelyemet is. Diploma után szinte azonnal jött a munkalehetőség, én pedig kaptam az alkalmon, mert ekkor már túl sok minden kötött Veszprémhez. Többek között a szerelem is.

2017 márciusában született meg a kislányunk. A mesék, versek, dalok és mondókák gyorsan a mindennapjaink részévé váltak, és hát a bölcsészvér nem hazudik…, féléves korára már szinte bármit el tudtam mondani ütemhangsúlyos verseléssel. Ekkor jött az ötlet, hogy én is írhatnék neki verseket. Jöttek is szépen sorjában, a pici lány pedig szájtátva hallgatta őket. Gondoltam, egy blogon gyűjthetném ezeket a verseket, hátha másnak is örömet tudok velük szerezni. De amikor illusztrációkat kerestem a szövegeimhez, rájöttem, hogy csak akkor lesznek igazán hitelesek, ha én magam rajzolom meg őket. Így lett újra az életem része az írás és a rajz is, kéz a kézben, mondhatni egyszerre.

tulipános
“Csodahajú lány”

Az emberek – látva a rajzokat – egyre gyakrabban kezdtek érdeklődni, hogy meg lehet-e vásárolni őket. Így jött az újabb ötlet, hogy tulajdonképpen, miért ne lehetne. Néhány hetes vívódás után aztán úgy döntöttem, hogy most vagy soha, belevágok, és vállalkozást indítok gyes alatt. A képeim már megvásárolhatók a Facebook oldalamon. Jelenleg a verseim kiadása felé kacsintgatok, és nem titok, így elárulhatom, hogy egy mese is készülőben van. Sokan kérdezik, hogy egy két éves kisgyerek mellet hogy jut erre időm. Nehezen. Kihasználok minden szabad percet, az alvásidőt, vagy ha az édesapja vagy a nagyszülők játszanak vele éppen. A kettőnk ideje szent, abból nem tudok és nem is akarok elvenni. Homokozunk, gyurmázunk, olvasunk, sétálunk, ebből állnak a napjaink. Egyre inkább sikerül bevonnom őt a házimunkába és a főzésbe is, így amikor alszik, próbálok csak a rajzokkal foglalkozni. Rengeteg tervem van, sokkal több, mint amennyi időt a megvalósításukra tudok szánni. De nem adom fel!

My Post (58)

Most, hogy anya vagyok, értem csak meg igazán, micsoda irányító ereje van mindannak, amit gyerekként magunkba szívunk. Legyen az egy íz, egy illat, egy hang vagy egy kép… Évtizedek múlva is ott motoszkál a fejedben, és észrevétlenül alakítja az életed. Ez az egyetlen elv, amit szem előtt tartok, ha rajzolok vagy írok. Hogy keltsen a gyerekeben nagyon mély benyomást. Hogy amikor viszontlátják egy rajzon a fejükben rejtőző világot, akkor töltse el őket megnyugvás. Kapjanak visszaigazolást arról, hogy a fantáziaviláguk csodálatos. Hogy ne szégyelljék azt, és őrizzék meg, ameddig csak tudják.

Facebook
Instagram

Képek forrása: Bobó – art for kids

1 című bejegyzés “Csak abban lehetsz igazán jó, ami teljes mértékben Te vagy!” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Visszajelzés: Merész vállalkozás?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s