Blog

Levél a lányomhoz

Drága Kislányom!

Már csak néhány nap….Már csak néhány nap és 2 éves leszel. Hihetetlen, hogy milyen gyorsan lett apró újszülöttből baba, abból pedig egy édes kislány.

Annyi minden vár még ránk. Az első anyák napi műsor, amit biztosan nem bírok majd ki könnyek nélkül. Az első nap az óvodában, iskolában, az első nap, amikor végig a miért kérdésre válaszolok. Az első alkalom, amikor majd azt mondod szeretlek anya. Az első szerelem. És mégis már annyi minden van nekünk, annyi közös élmény, összeköt minket a szeretet, gondoskodás.

Az első 2 év elég intenzív az ember életében. Akkor tanul meg átfordulni, felülni, kúszni, mászni, járni, elkezdi mondani az első szavakat. Egy édes pici babából, egy csacsogó öntudatos totyogó lesz.

Annyira büszke vagyok rád! Egy nagyon édes, csacsogó, szociális, vidám kislány vagy. Annyi szeretet van benned! Szereted a gyerekeket (sokszor öleled, simogatod a kis barátaid), talpraesett, önálló vagy. Olyan szeretettel bánsz az állatokkal is!

Imádom nézni, ahogy rácsodálkozol néha új dolgokra. De nem félsz őket kipróbálni! Gyerek előadáson bátran odamész a nagyobb gyerekek közé és közelről szemléled a vasorrú bábát a többi gyerekkel együtt. Érdeklődve, izgatottan fedezed fel az új dolgokat, kóstolod meg az új ízeket, fedezed fel az új helyeket.

Nagyon mozgékony vagy, ha tehetnéd egész nap kint lennél. Imádom benned ezt is! Elbabrálsz a kavicsokkal, motorozol, trambulinozol, vagy éppen csak a csúszda aljába kuporodsz  és csodálod a világot.

jon-flobrant-C2PvO6dOORY-unsplash

Nem tudom elmondani, hogy mit jelent számomra az anyaság, mert egyszerűen mindent! Annyi mindenre megtanít! Újra picit lelassultam melletted és megtanultam ismét értékelni az apró dolgokat. Lesni a csillagokat, illatozni a virágokat, kavicsokat gyűjteni, homokvárat építeni, mesét olvasni, felszabadultan élvezni a jó időt, kergetőzni, bunkert építeni plédekből, és újra tanulok rajzolni is, habár azt igazán sosem tudtam. Megtanít kizökkenni a felnőtt világból néhány órára, hogy újra én is felszabadult gyerek lehessek. Köszönöm neked!

Mindemellett van az ember életében valaki, akit feltétel nélkül szeret, aki a világot jelenti számára, akinek a mosolya bearanyozza a napokat, a kacaja elfeledteti a rossz kedvet, akinek a puszija a legédesebb, az ölelése a legszívmelengetőbb, a lába a legcukibb, és akinek a szuszogása mellett aludni a legmegnyugtatóbb.

Szeretek anya lenni, és kérni sem kérhetnék csodálatosabb életet, mint, amiben élek nap, mint nap.

Köszönöm neked, köszönöm apukádnak!

Szeretlek Titeket!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s