Moments Anyuk

Profil (1).jpg

Mi, a blog megálmodói hisszük és tapasztaljuk, hogy nincs nagyobb csoda, mint anyává válni és anyának lenni. Elindulni egy kalandos úton, ahol látod, hogy egy apró kis élet, hogyan bontakozik ki, hogyan ismeri meg a világot, miközben ez egy önismereti tréning is valahol, ahol a saját határaidat feszegeted, és lépsz ki a komfortzónádból nap mint nap. A Moments Blog egy támogató közösség, klub vagy -ha épp arra van szükséged- menedék. Egy virtuális kávézó édesanyáknak, ahol bármiről lehet beszélni… őszintén, tabuk és cukormáz nélkül. És hogy kik vagyunk mi tulajdonképpen? Íme:

Szandra: Szandra vagyok, anya, feleség, társ, barát, de nem utolsó sorban nő. 30 éves voltam, amikor a kislányom Lotti megszületett. Anyává válás során sok változáson megyünk át, mind testileg, mind lelkileg. A szülést követően hamar megérett bennem a gondolat, hogy szeretnék erről beszélgetni más nőkkel, anyákkal, megosztani egymás között a tapasztalatokat, gondolatokat, élményeket, nehézségeket. Innen jött az oldal ötlete Verával. Csodálatos dolog a szülővé válás, és egyben nagy felelősség is. Kevés jó értelemben vett segítség van (bár egyre több), és sok anyát (ahogy engem is) sokszor elbizonytalanít a sokféle irányzat, módszer, a különböző “elvárások” az anyák felé. Mint kezdő anyuka, aki tanulja és igyekszik megélni az anyaságot minden nap, szeretném megosztani veletek azokat az információkat, amelyek nekem segítségemre voltak. A tapasztalatokat, amiket szereztem és szerzek nap mint nap, megosztani a gondolataimat, érzéseimet, kételyeimet, hogy akiknek néha vannak hasonló érzéseik, ne érezzék úgy, hogy egyedül vannak ezekkel. Legyen egy oldal, amire támaszkodhattok, ahol beszélgethettek, ahol tapasztalatokat cserélhettek. Fogadjátok szeretettel az oldalt, remélem segítségetekre tudunk lenni ezen a kalandos úton!

Vera: Kislányom, Dorka 2017. márciusában született. Sosem gondoltam volna, hogy egyszerre lehet valami ennyire csodálatos és nehéz, mint az anyaság… És hogy mennyi mindenre megtanít… Feszegeti a határaimat, és tágítja a szívemet. Minden pillanatáért megéri. A Moments Blog sokat jelent nekem: kikapcsolódás, egy kis kiút a hétköznapokból, ahol használhatom a kreativitásomat, megvalósíthatom az ötleteimet rajzolhatok, írhatok. Emellett remélem segítségetekre is lesz, hogy megosztjuk veletek tapasztalatainkat, gondolatainkat. A “közös gyerekünk” Szandrával, a lelkünk egy darabja. Fogadjátok olyan szeretettel, amilyennel készült!

Az anyaság hullámvasút, a boldog és a nehéz pillanatok ugyanúgy a részei, ettől olyan szép ez az utazás. Élj meg minden pillanatot! Mom… Moments…

Megjegyzések:
1. A blogon saját tapasztalatainkat, élményeinket olvashatjátok. Kérünk benneteket, szavainkat ne tekintsétek szakértő segítségnek. A gyerekek testi-lelki egészségét érintő kérdésekben mindig forduljatok védőnőhöz vagy gyerekorvoshoz.
2. Gyerekeinket álnéven szerepeltetjük. A Moments Bloggal járó nyilvánosság a mi döntésünk, nem az övék.
3. A blogon felhasznált képek forrása mindig az adott cikk végén található. A “saját fotó” megjelölésű képek saját tulajdonunkat képezik, így azok bármilyen jellegű felhasználása tilos.